Biografia del Dr. Josep Samitier, director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i president de l’Associació Catalana de Recerca (ACER)

Biografia (pròpia)

Josep Samitier Martí, nascut a Barcelona l’any 1960 és catedràtic d’Electrònica i Enginyeria Biomèdica del Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica de la Universitat de Barcelona (UB), director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) the Barcelona Institute for Science and Technology (BIST). És cap del grup de Nanobioingeniería de l’IBEC i cap de grup al Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Bioingeniería, Biomateriales y Nanomedicina (CIBERBBN).

El 1986, es va doctorar en Físiques per la Universitat de Barcelona. El seu doctorat va versar sobre “Els dispositius GaAs MESFET i la caracterització electro-òptica de semiconductors III-V”. Durant els seus estudis de doctorat va ser investigador visitant al Laboratori Electrònic de Philips (LEP) de París (França). En 1995 va ser professor visitant en el laboratori LAAS-CNRS de Toulouse (França).

Com a investigador, el seu treball es centra en l’aplicació de la micro i nanotecnologia en el desenvolupament de nous sistemes i dispositius biomèdics. Les seves principals activitats d’investigació impliquen la funcionalització física i química dels materials per al desenvolupament de noves plataformes integrades de biosensors i “sistemes in vivo on-a-chip”. Les tecnologies i resultats obtinguts en el laboratori es fan servir principalment en aplicacions mèdiques que van des d’equips portàtils per a diagnòstics fins a models in vitro per a estudis d’enginyeria de teixits.

En els últims vint-i-cinc anys, el Prof. Samitier ha participat i coordinat diversos projectes europeus i nacionals relacionats amb microsistemes integrats i més recentment amb dispositius de Nanobiotecnologia. Ha publicat més de 300 articles científics, ha dirigit 33 tesis doctorals i és co-inventor de 4 patents amb llicència.

Ha estat director adjunt del CIBER-BBN, vicerector de Política Internacional de la Universitat de Barcelona (UB), vicerector d’Innovació de la UB, rector en funcions de la UB, delegat espanyol al Grup de Treball sobre Biotecnologia (OCDE), director del “Campus d’Excel·lència Sanitària” HUBc (UB) i coordinador del Màster en Enginyeria Biomèdica (UB-UPC).

Actualment és membre del EIT Health Supervisory Board, coordinador de la Plataforma Espanyola de Nanomedicina (NanomedSpain), president de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’any 2003 va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’Innovació Tecnològica.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields

    *

    code