Sr. Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital
Nascut a Girona l’any 1966, Genís Roca és defineix com a advisor d’equips d’alta direcció i assessor d’empreses, així com especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital. És un gran expert que ha treballat en projectes per internet en els darrers 25 anys, sent escollit els anys 2013 i 2014 pel diari El Mundo, com un dels 25 espanyols més influents a internet. De formació és arqueòleg, llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, i MBA per ESADE.
–Activitat empresarial: Actualment implicat en tasques d’advisor o governança a RACC, Grup Enciclopèdia Catalana, Festival Cruïlla, Asepeyo, Parlem Telecom, Domestic Data Streamers, The Creative Net…
Anteriorment fundador de RocaSalvatella (2008-2020), director general de Infonomia (2006-2008), directiu i membre de l’equip inicial de la UOC (1995-2006), i director de l’àrea de microinformàtica de la UAB (1991-1995).
–Activitat social: Vicepresident de l’Ateneu Barcelonès, president de la Fundació puntCAT, coordinador del Grup de Treball Catalunya 2022, vicepresident del Patronat del Museu Picasso.
–Activitat docent: Director del Posgrau en Transformació Digital de les Organitzacions (UPF-BSM). Docent a programes de UPF, ESADE i UB.
–Activitat als mitjans: Seccions estables a Catalunya Ràdio, RAC1 i ViaEmpresa
Fins l’any 2015 mantenia la seva pròpia web i blog on hi podreu veure part de la seva biografia http://www.genisroca.com/about/
Per tal d’aproximar algunes reflexions públiques de l’especialista, us suggereixo una de les darreres entrevistes que s’han publicat:
https://www.publico.es/public/els-estats-nacio-comencen-mala-solucio-per-representar-els-territoris-conversa-global.html
Permeteu que extregui una de les reflexions d’interès. Una perla. Tot parlant dels dos models de control de dades mundials, fa una passa més i desafiant el filòsof Harari que diu: “Europa creu que hi ha una tercera opció, que és que les dades les controli el ciutadà.” Llavors Genís hi afegeix: “És una gran idea, però si la vols implementar diria que anem tard. Europa no existeix.. La meva proposta és que seria molt més pragmàtic que decidíssim a quin d’aquests dos models volem influir, i diria que som més capaços de construir un diàleg amb el model nord-americà, de mercat….”.
La vídeoconferència, enregistrada a un canal de youtube del grup de gironins, la podeu veure a : Videoconferències.