Biografia de la Hble. Sra. Victòria Alsina Burgués, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert (26/5/21 –10/10/22), professora e investigadora

         Nascuda a Barcelona l’any 1983, és doctora en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra (upf) de Barcelona, on també va cursar els estudis de grau en Ciències Polítiques i Administració Pública. Té un màster en Gestió Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i un altre en Direcció Pública d’ESADE.

Es professora de ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Nova York (NYU), on també ha estat directora acadèmica del Centre per a la Ciència i el Progrés Urbà  i assessora sènior del Laboratori de Governança . Alsina ha format part del Govern de Catalunya com a consellera d’Acció Exterior i Govern Obert (2021 – 2022) i fou delegada del Govern de Catalunya als Estats Units d’Amèrica i el Canadà (2018-19).

Anteriorment, havia treballat com a professora i investigadora a la Harvard Kennedy School (2014-20). En el camp internacional, ha treballat als cinc continents amb les organitzacions internacionals més rellevants: la Unió Europea, el Consell d’Europa, les Nacions Unides, el Banc Mundial i el Banc Inter-americà de Desenvolupament. Darrerament, ha liderat un grup de treball publico-privat al Fòrum Econòmic Mundial (l’Aliança Global de Ciutats Intel·ligents per la Governança Tecnològica del G20) (2020-), ha co-presidit el Grup de consulta i divulgació del Comitè d’Intel·ligència Artificial del Consell d’Europa(2020-), i ha coordinat l’estratègia post-Covid-19 promoguda pel Govern de Catalunya.

Ha exercit d’assessora de nombrosos gabinets governamentals, institucions privades i organitzacions internacionals de tot el món sobre qüestions relacionades amb la reforma del sector públic, la col·laboració publico-privada i la innovació democràtica.

Va guanyar la beca post-doctoral Marie Skłodowska-Curie de la Comissió Europea (2018), la més prestigiosa de tot Europa.

En les properes eleccions municipals, formarà part de la candidatura de Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona.

Leave Comment

  • *required fields