Biografia de la Sra. Judith Viader i Codina, CEO de Frit Ravich

Nascuda a Maçanet de la Selva 1968 es va llicenciar a Esade en Administració i Direcció d’Empreses i Master in Business Administration (MBA) (1986-1991).

L’any 1997 assumeix la Direcció General de Frit Ravich, prenent el relleu generacional en la propietat de l’empresa, fundada pel seu pare Josep Maria Viader l’any 1963, liderant la transformació i expansió del negoci amb el desenvolupament de la marca i la distribució. Anteriorment havia desenvolupat diverses funcions internes en operacions, gestió comercial o controlling, fins ocupar la Direcció de Màrqueting, amb l’objectiu de consolidar el posicionament de la companyia i passar de ser una empresa local a una empresa nacional i iniciar el camí internacional.

Frit Ravich, és una empresa familiar de segona generació, amb un model de negoci dual basat en l’elaboració de Patates Xips, Snacks i Fruits Secs, així com en la distribució de les principals marques de snacks nacionals i internacionals. Opera en els canals d’Alimentació, Impuls, Hoteleria, Granel i Exportació. Amb seu a Maçanet de la Selva, la companyia l’any 2023 ha celebrat 60 anys de trajectòria, en els que s’ha consolidat com a referent nacional en l’elaboració de productes de Snacking, així com líder en la distribució de marques externes, com Mars, Ferrero, Mondelez, Kellogg’s, Haribo, Lacasa, Chupa-Chups, Nestlé o Red Bull, amb més de 4.000 referències. Des de la seva fundació ha crescut de manera sostinguda i actualment està present a 38 delegacions. Amb un equip de més de 1.000 professionals, la companyia atén 50.000 punts de venda setmanalment i gestiona 3.700 comandes cada dia. Aquest 2023 la companyia ha batut un nou rècord incrementant les seves vendes netes en un 15% respecte a l’any anterior, fins a aconseguir els 302 milions d’euros.

Judith Viader és vicepresidenta de la FIAB, presidenta del Clúster Foodservice, membre del Comitè HORECA d’AECOC, membre del Consell d’Administració d’ACCIÓ, del Consell Directiu del Fòrum Carlemany, fundadora del Institut Food Service i membre del Consell Territorial de Caser a Catalunya. Des de 2020 és presidenta del Patronat Politècnica UdG i membre del Consell Social de l’UdG. Recentment ha estat premiada amb el guardó Personalitat 2023 de Cecot en reconeixement a la seva trajectòria professional. També ha rebut el premi Actio Women 2024 d’Actio Global, posant en valor la seva visió transformadora, innovadora i inconformista. En el seu palmarès destaca també el premi Internacional IWEC a Lima (Perú) que va rebre el 2013, una iniciativa promoguda per les Cambres de Comerç de Barcelona, Manhattan i la Federació de Cambres de Comerç de la Índia que reconeix algunes de les millors iniciatives empresarials dirigides per dones en tot el món. Aquell mateix any la companyia rebia el premi a Millor iniciativa empresarial atorgat per El Periódico en el marc de la cerimònia del Català de l’any. El 2011, Judith Viader era distingida amb el Premi a la Comercialització de Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM) i la Cambra de Comerç de Barcelona i el 2010 era finalista al Premi a l’Emprenedor de l’any organitzat per Ernst & Young en col·laboració amb l’IESE i BNP Paribas.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields