Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

El passat 8 gener 2019 el Govern de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Coneixement lidera el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement sota la direcció de la secretaria d’Universitats i Recerca.

Es tracta d’un procés d’elaboració obert i participat per una amplia representació dels agents del coneixement de Catalunya.

Es tracta de diagnosticar la situació actual, feta amb rigor i amb la mirada al context internacional, principalment l’europeu. La mirada ha de tenir present la nostra realitat social, econòmica i política. Es pretén identificar als actors i els actius existents, com a capital bàsic del país.

El Pacte ha de dibuixar el camí dels grans consens i les grans línies d’actuació que han de guiar una política estable pels propers anys, a banda de les conjuntures i alternances parlamentàries.

Des del seu principi s’ha treballat amb diferents grups i col·lectius representatius i en el seu tram final es pretén que les forces polítiques se’l facin seu, sense partidismes i enllà del context polític del moment.

Un díptic de resum:

Es presentarà a la segona quinzena de febrer

Podeu ampliar la informació a la web del Pacte a http://empresa.gencat.cat/ca/intern/pnsc

també podeu llegir una entrevista on el rector de la U.R. Llull en dona informació del punt de vista dels participants, a: https://www.lavanguardia.com/opinion/20191219/472342861124/pacto-para-conocimiento-universidades-catalunya.html

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields