Biografia de la Sra. Esther Vera i García, directora del diari Ara, periodista i politòloga

Biografia (pròpia i viquipèdia)

Nascuda a Badalona l’any 1967, és periodista i politòloga especialitzada en relacions internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La seva trajectòria professional l’ha portat a treballar en ràdio, televisió i premsa. Com a periodista es va iniciar a la ràdio i posteriorment a la Secció d’Internacional de Televisió de Catalunya, on va fer de reportera cobrint esdeveniments relacionats amb la política europea i nord-americana. Amb una àmplia experiència professional, iniciada el 1986, ha treballat a Catalunya Ràdio, TV3 (com a editora i presentadora de l’informatiu Món 33 de l’any 2000 al 2004), ComRàdio, el diari Avui (corresponsal a París i Washington), i va col·laborar com a articulista d’El País (entre els anys 2008 i 2011). Durant cinc anys va ser delegada de la cadena d’informació 24h CNN+  i de Cuatro a Catalunya (a partir de l’any 2004).

De l’any 2000 a 2004 també va ser professora del màster de periodisme BCNY la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat de Colúmbia de Nova York.

Des del gener del 2011 a novembre del 2015 va ser assessora especial i cap de Gabinet del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, amb una especial dedicació a difondre l’economia catalana i l’activitat del govern català en l’àmbit internacional.

El 5 del gener de 2016 va firmar el primer número de l’ARA com a directora del diari.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields