Biografia del Sr. Joan B. Agustí Alfara, empresari i president de la Unió Esportiva Olot i de la seva fundació

Nascut a Olot l’any 1953, cursa els estudis de Ciències Empresarials a  Esade. L’any 1977 s’incorpora al negoci familiar tot oficialitzant el nom de manxa pel grup. Dos anys després n’és el director, tot internacionalitzant les compres. L’any 2000 crea la estructura manxa 1876 que és una empresa holding. Des del mes de setembre de 2007 és president de la UE Olot.

Enguany és el conseller delegat de manxa 1876, capçalera del grup d’empreses dedicades a la distribució i serveis de productes industrials i siderúrgics, totalitzant 320 treballadors.

Actualment manxa es troba en procés de creixement. El futur immediat es configura a la regió metrolitana Barcelona  on es concentra el 70% del valor afegit. Avui dia, l’activitat heretada relacionada amb la venda al detall representa menys del 5% del negoci que es centralitza en la distribució d’elements per a la indústria i de productes siderúrgics, tant estructurals com comercials.

La UE Olot que presideix, és un club de futbol amb una fort compromís social, te 32 equips en els que no hi manca el futbol femení, social i inclusiu. L’objectiu esportiu que es va plantejar és arribar a categoria professional competint amb jugadors catalans i dels països catalans.

Fundador de l’empresa Lakot (importadora d’eines de bricolatge) anys després la va vendre. Ha estat conseller a la cooperativa de ferreteria COFAC, i vicepresident al consell d’administració de Coalsider (societat de compres de productes siderúrgics) i també de la Unión de Magatzemistes de Ferro a Catalunya i Balears, com de la Unión de Almacenistas de Hierro de España (on va dirigir la comissió de digitalització).

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields