Biografia de Carme Lluveras i Puig, exjugadora, professora, entrenador, director esportiu i general manager de basquet, comentarista i analista esportiu

Nascuda a l’Hospitalet de Llobregat, (atemporal), va fer estudis de Dret i també de Ciències Empresarials a la Universitat de Barcelona (UB), i es va llicenciar en Piano i solfeig al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona. També va cursar els estudis de Secretariat Jurídic, al Col·legi d’Advocats de Barcelona. Assolí el títol d’Entrenador Superior de Basquet per la Federació Espanyola de Basquetbol (1984).
La seva activitat docent es concreta anualment en el curs de Màster en Comunicació ”Conceptes bàsics del bàsquet” de la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL) (2013-actualitat). També va fer de professora al Màster de Rendiment Esportiu “Metodologia de l’entrenament i estructura tàctica col·lectiva” a l’INEF de Barcelona (2016, 2017) i a un Màster postgrau en Direcció Executiva de restaurants i Direcció i construcció d’equips d’alt rendiment i gestió de la pressió psicològica a la escola de cuina Culinary Institute of Barcelona (CIB) (2019…2020). Ha col·laborat en clínics i cursos per a entrenadors a l’estranger per la FIBA Europa a Moçambic, Perú i Costa Rica. També ha fet múltiples presentacions i ponències, taules rodones, seminaris i conferències diverses. Ha estat invitada repetidament a USA i WNBA (del 1999…2020).

La seva trajectòria professional totalitza 13 temporades al màxim nivell com a entrenador i director esportiu al basket femení i 5 com a entrenador de basquet masculí. Finalment 6 anys de General Manager.

Es pot resumir així: a partir de 1980 començà a exercir d’entrenadora des de categories inferiors. El 1984 debutà a primera divisió femenina, com a entrenador i com a director esportiu en 6 equips diferents. El 1995 passà a entrenar equips masculins, on aconsegueix un ascens des de la segona categoria catalana fins a la segona lliga, d’aquells moments, de la Federació Espanyola de Basquetbol. La darrera temporada n’aconsegueix el títol de la Lliga Catalana EBA i el tercer lloc en la fase final de la categoria. La temporada 1998-99 fou nomenada millor entrenadora amateur per l’ACEB. Posteriorment assolí un títol de Lliga femenina, el 2003, ara amb l’UB Barça, l’equip femení que dirigia des del 2000. El 2005 fitxa per l’Unicaja Màlaga, i és la primera dona en formar part de l’staff tècnic d’un equip de l’ACB i al gener del 2006, el Ros Casares de València la incorporà com a manager general, càrrec que exercí fins el 2012 que guanyen la Copa Europa.

Des de 2002 col·labora en diferent programes de Catalunya Ràdio, la Xarxa TV, 8TV, TVE i TV3. Tertuliana, analista de bàsquet i comentarista habitual de l’ACB i l’Eurolliga (2013-actualitat), fa transmissions del primer equip del Barça i programes esportius. També dels femenins.

Ha rebut mencions i premis diversos. Millor entrenador de l’any femení (ACEB) (2003) i a la gala Mundo Deportivo (2004), i masculí (ACEB) (2009). Primera dona assistent coach de l’ACB (Unicaja) (2005) i a la trajectòria esportiva per la Fundació de la Federació Catalana de Basquetbol (2013). Ha assolit 20 títols (Lligues, Copes del rei i reina, Eurolliga i Supercopes).

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields