Biografia de la Excma. Sra. Mònica Roca i Aparici, empresària i presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

Nascuda a Barcelona l’any 1969, és enginyera de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (1988-1994) i Màster a la mateixa universitat (1995). A més d’enginyera és científica amb més de vint-i-cinc anys d’experiència. I candidata a doctorat l’any 1997 a la Delft University os Technology (TUDelft), als Països Baixos.

Enguany és presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona (des de març de 2021) i vicepresidenta primera de la mateixa des de juny de 2019. També és vicepresidenta del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, així com és presidenta de la Comissió de Cambra, Espai i Aeronàutica de Barcelona des de juny de 2019.

De 1994 a 2003 va treballar a l’Agència Espacial Europea (ESA) al seu centre tècnic ESTEC, a Noordwijt (Països Baixos), on va exercir com a responsable del sistema del radar altímetre a bord del satèl·lit europeu EnviSat. De 2003 a 2006 Cap del departament d’observació de la Terra als Laboratoris PiLDo, Barcelona on va ser responsable de totes les activitats tècniques i de gestió. El departament proporciona enginyeria i consultoria científica i projectes de recerca a organitzacions internacionals, instituts científics i indústria.

L’any 2006 va fundar, i en va ser directora, el grup d’empreses isardSAT, amb seus a Catalunya i Anglaterra. El grup es dedica a la recerca en l’àmbit de l’observació de la Terra mitjançant el processament de dades d’instruments a bord de satèl·lits artificials, i en la creació de serveis per a la previsió i mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Ha produït un gran nombre de publicacions en tots els aspectes de l’Altimetria (científica, tècnica i de gestió).

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields