Tertúlia amb la Excma. Sra. Mònica Roca i Aparici, empresària i presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, dimarts 12 de setembre de 2023

La d’aquesta vetllada, de finals estiu, fou una tertúlia que, no només no ens va decebre gens, sinó que va conferir un intercanvi d’idees i sobretot de fets, alguns molt sorprenents fins els que creiem seguir d’a prop l’actualitat empresarial i política del país, que la va fer molt edificant. De nou aquell coneixement que tanta avidesa en assolir mostra el grup, ens el va regalar precisament la presidenta d’una institució que ens consta en te molta cura i, que tant el promociona entre els seus membres.
Aquest mandat, que precisament acaba (del 15 i fins el 19 de setembre hi ha eleccions), a banda d’obrir la seu a les empreses trencant el model jeràrquic heretat, que deixava al pis més alt la presidència i la resta seguint la jerarquia s’anava eixamplant, més quan més avall arribava (600m2 per planta), a partir del seu inici el nou equip de govern ho va canviar concentrant en les plantes superiors el màxim de personal, inclosos els òrgans executius i la pròpia presidència. Un detall que ja ens indica tot un altre tarannà i forma de fer. I sorprèn que els càrrecs més executius, presidència inclosa, no estiguin remunerats. Com es pot aleshores tenir el millor talent? I particularment el jove? Molt difícil, fet que explicaria que propicia edats més avançades o d’alt nivell adquisitiu, sense tanta necessitat de cobrir les necessitats familiars diàries.

L’amic gironí del grup Josep Peya lliurà a la convidada, en nom de tots, la litografia de la imatge de l’artista barcelonina Carme Roger com a mostra d’agraïment per la vetllada.

El més sorprenent de tot va ser conèixer de primera ma que enguany només hi ha dues candidatures, la d’Eines de País de l’equip de la convidada i, un altre que agrupa la resta (fa 4 anys eren 5). Alguns les nomenem la candidatura independentista, enguany al govern de la Cambra, i la anti-independentista, que compta, no només, amb el suport de Fomento, Pimec, … les grans empreses, i fins i tot amb la nostra incredulitat, sembla que fins del govern català d’ERC. Potser seria més encertat parlar de la candidatura de les elits. La qüestió és que malgrat la candidatura de la presidenta voldrien fer campanya i debats públics, la candidatura de les “elits” no en volen ni parlar. Enguany per llei, la Cambra de titularitat pública, no pot fer campanya a la seva web. De fet si atenem a que anteriorment dels 420 mil vots possibles només votaven, i només presencialment, uns 700, que de fet els resultava suficient per guanyar, ara sembla lògic que no vulguin ni tant sols es conegui res del procés de votació, per cert enguany també remotament per internet. El més trist, democràticament parlant, és que a més com controlen els mitjans, ni en parlen ni deixen parlar…limiten al màxim les manifestacions de la candidatura de la presidenta arreu. Mireu la única referència que hi hem trobat als mitjans la setmana d’eleccions (filmat probablement l’endemà de la tertúlia com ens avançava la presidenta): https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/arranquen-les-eleccions-a-la-cambra-de-barcelona-amb-dues-candidatures/video/6239941/

Usualment pocs són els autònoms (perruqueries, lampistes, fusters,…) o fins les petites empreses que sàpiguen si poden votar ni tant sols com es fa. El procés no és senzill. Ara bé si voleu votar la candidatura Eines del País, han preparat una web que ho facilita al màxim, cercant pel nom us diuen si podeu votar i a quantes vocalies de la seva candidatura (facilitant els noms i vots que us corresponen). Podeu veure-ho i també les candidatures i la informació de campanya a:
www.unpasmescambra.cat
Les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, comencen el 15/9/23 i es pot votar fins el 19/9.

Com explicava, per saber si podeu votar aneu a https://unpasmes.net/

Podeu consultar aquí la biografia de la convidada.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields