Biografia de la Sra. Anna N. Schlegel, vicepresidenta de Global a Procore Technologies

         Nascuda a Olot l’any 1968, i resident a California des de 1992.

         Obté la doble llicenciatura en filologia alemanya i anglesa a la Universitat de Barcelona (1986-90). Postgrau en lingüística i filologia germanística a la Humbold, Universitat de Berlín (1990-92). Segueix els cursos dels Programes de Transició de la direcció al lideratge i Lideratge organitzatiu a la Women Unlimited (Nova York. 2004-05). Escriu el primer Diccionari de xarxes a la Cisco Networking Academy. Segueix el Programa de Gestió per a Executius a la consultora de TI NetApp a Califòrnia (2012-14). Estudia estratègia als Estudis ètnics, culturals sobre minories, gènere i grups al laboratori VMware de la Universitat de Stanford (2017-2021). Programa d’Acceleració del lideratge de les dones executives a Signature Premier (2020) i Graduació sobre com coordinar juntes directives al Programa de preparació de la junta corporativa de dones a l’Escola de negocis Leavey de la Santa Clara University (2020).

         Enguany és vicepresidenta de Global a Procore Technologies des de 2021 a Silicon Valley.  Procore té projectes de construcció a 150 països i transacciona una mitjana d’un bilió de dòlars a través de la seva plataforma de programari i amb l’ecosistema líder al món de la indústria de la construcció. Mentre estudiava tercer, treballava vull hores diàries a British Airways, i en acabar va passar un any a la seu de Sant Francisco. Allà va obrir una empresa. Després entra a Cisco Systems. Estudia enginyeria global a diverses universitats americanes. Més tard treballà a Xerox, VeriSign, VMware i especialment a l’empresa d’emmagatzematge de dades al núvol (servidors i centres de dades) Netapp (2008-21). Ha començat tres ONG. Una és per a ajudar els nens i nenes més pobres del Silicon Valley per conèixer el món de la tecnologia, una altre a Kenya per desenvolupar 5 pobles, i la darrera es Women in Localization amb més de 8.000 membres a 30 països.

         Ajuda molt a Catalunya assessorant Plataforma per la Llengua, és del Consell Assessor en Política Econòmica de Catalunya, membre des de fa uns anys del Diplocat i ambaixadora d’Olot.

         Consultora de l’equip de productes internacionals de Google al llarg de la seva carrera, és una ponent sol·licitada al Berkeley Haas Institute, al Monterey Institute of International Studies, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Stanford.

         Guanya el premi de Dona de l’any a Silicon Valley l’any 2018. El 2020 va ser nomenada la dona més influent del món en tecnologia per la revista Analytics Insight. Creu de Sant Jordi 2021. El gener de 2023 la revista Business Leader Review publicava un extens article amb l’Anna a la portada definint-la com una de les 10 dones CEO d’empreses rellevants més influents en el mon dels negocis.

         El 2017 va publicar el llibre Trully Global sobre com les grans empreses poden tenir èxit en una economia global competitiva. El llibre explica com globalitzar un producte, els mercats o una empresa. El 2023 es va publicar una versió en català de l’obra, publicada per La Breu Edicions. La seva obra ha estat publicada a fòrums de Forbes.com, Fortune.com, Gala-global.org, Multilingual.com i altres indústries de recerca. Ha estat nomenat com a millor llibre de mercats internacionals en els darrers tres anys.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields