Biografia de la Sra. Drolma Lizcano, CEO de la cosmètica 100% natural Alqvimia

         Nascuda a Girona l’any 1987, rodejada de la natura de la Garrotxa, passà gran part de la seva infància i joventut vivint a Londres. Es llicencia en un grau de Gestió Empresarial a la Kingston University a Londres (2005-08) i, tot seguit, a la mateixa ciutat hi cursa un Màster en Màrqueting Estratègic a la University of Greenwich (2009-10) amb matricula d’honor.

         Drolma va treballar tot seguit uns mesos a The Body Shop (Londres)  en tasques de suport al cap de comunicacions internes, així com a l’equip de màrqueting, amb anàlisis de mercat, desenvolupament de productes i comunicacions internes.
         S’incorpora a Alqvimia com a responsable de Marqueting Estratègic (2013-15) i posteriorment com a CEO, càrrec que ocupa en l’actualitat.

        Alqvimia, enguany fa 40 anys va ser fundada pel seu, ja des de ben petita, admirat pare Idili Lizcano (nascut a Orà (Argèlia), passà la infància a París). Filòsof de professió, mestre perfumista i de meditació, va trobar a la Garrotxa el millor lloc per trobar les plantes que cercava i necessitava, i s’hi va quedar. La admiració pel pare li facilità la seva primerenca vocació, per tal de voler, quan fos gran, donar-li continuïtat incorporant-se a la gran empresa de cosmètica. Tanmateix als 9 anys ja creava els seus propis perfums, a base d’olis essencials, que nomenava i posava preu tant en libres esterlines com pessetes.                Des de la seva incorporació al negoci, fa 12 anys, Drolma ha dirigit i liderat un important canvi en la organització, els darrers quatre anys posant en pràctica la Holacràcia, una forma d’autogestió, sense jerarquies, on es prioritza l’agilitat, la eficiència i la responsabilitat. Així és com ALQVIMIA es converteix  en la primera empresa espanyola en implementar aquest sistema en forma integral a tota la companyia.
         Afirma convençuda que: “El més important als negocis (i a la vida) és fer les coses amb amor. Quan es connecten les decisions i les accions al cor, i a l’esperit, el resultat segur que es transforma i es materialitza en quelcom positiu. Així és com nosaltres dirigim el negoci i esperem que els nostres treballadors i col·laboradors també ho facin”

         Ex-membre del comitè executiu de l’associació BenFet, membre de FIDEM i del Cercle EURAM a La Garrotxa, dona conferències com a ponent, com va fer al congrés a Esade “Women Evolution” durant les ultimes 3 edicions, també ha fet entrevistes arreu del mon en els mitjans especialitzats del sector.

         Empresa premiada entre d’altres, el 2019 als premis Garrotxí de l’any. Premi FIDEM 2020 a l’empresa familiar (2020). Premi “Diamante de Excelencia” a la trajectòria de l’empresa en el sector de la bellesa de l’”Asociación Española del Lujo” (2022) i recentment Premi a Responsabilitat Social per PIME 2023 de Respon.cat

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields