Biografia del Dr. Elías Campo Güerri, director de l’IDIBAPS i director clínic de CDB de l’Hospital Clínic, professor, investigador i patòleg especialista en leucèmia  

Nascut a Boltanya, Osca, l’any 1955, està casat i te tres fills. Llicenciat en medicina per la UB (1979), obté la plaça d’especialista en anatomia patològica a l’Hospital de Bellvite  (1984). Doctor en medicina i cirurgia (1985). Post-doctorat al Nacional Cancer Institute dels National Institutes of Health (NIH) a Bethesda(EEUU) (1990-1992) i després va fer estades continuades de 1-3 mesos fins 2005.

Doctor en medicina i Cirurgia, patòleg i investigador especialista en neoplàsies limfoides, actualment es el Director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) des de l’abril del 2017, Catedràtic d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona i Consultor Sènior  del Servei  d’Anatomia Patològica de l’Hospital Clínic  de Barcelona. Ha estat Cap de Servei d’Anatomia Patològica Director de Recerca i Innovació i Director clínic del Centre de Diagnòstic Biomèdic (CDB) del mateix hospital. Així mateix és responsable de l’equip de recerca «Patologia Molecular de Neoplàsies Limfoides », de l’IDIBAPS. Va ser membre del Comitè de Govern del Consorci Internacional del Genoma del Càncer i de l’equip editor de l’OMS per a la Classificació de les Neoplàsies Hematològiques.

Elías Campo ingressa com acadèmic numerari a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) (2017) i membre internacional de l’Acadèmia Nacional de Medicina dels EEUU el 2018. Junt amb Carlos López Otín van ser  els directors científics del projecte de seqüenciació del genoma de la leucèmia limfocítica crònica.

Ha rebut molts premis i distincions en els darrers 10 anys, com ara: Severo Ochoa d’Investigació Biomèdica (2011), la Medalla Narcís Monturiol (2012) de la Generalitat de Catalunya,  Premi Nacional d’Investigació (2013) de la Generalitat de Catalunya o el Premi de la Fundació Lilly Investigació Biomèdica (2015). Entre els més recents per exemple: Nacional d’Investigació en Medicina “Gregorio Marañon” (2020); VII Premi Nacional d’Oncologia Fundació Echevarne (2018); Distinció del Rotary Club d’Osca per la seva investigació científica i docència (2017); Premi Rei Jaume I d’Investigació Mèdica (2016); El 2021 ha rebut la Karl Lennert Medal de la European Association For Haemophathology (EAHP). El  Jose Carreras Award de la European Haematology Association (EHA) i el Fred W. Stewart Award del Memorial Sloan Kettering Cancer Center, New York, NY, USA

Es editor de 5 llibres, autor de més de 51 capítols de llibres i més de 700 articles científics a revistes indexades, amb un total d’almenys 86.000 citacions amb un índex de Hirsch de 130. Ha estat reconegut entre l’1% de científics mes citats en l’àmbit de la biomedicina.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields