Biografia de l’Excm. Sr. Jordi Domingo i Garcia-Milà, cònsol major del Consolat de Mar de Barcelona

Nascut a Barcelona, l’any 1951, està casat i te dos fills i quatre nets. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (1975), es membre de l’ICAB des de 1975. Advocat i soci fundador l’any 1975 del bufet Jordi Domingo (avui Domingo Advocats), segueix al capdavant de l’equip de professionals del bufet, amb més de 47 anys d’experiència en dret civil, mercantil, internacional i processal. L’any 1989 va fundar el primer despatx espanyol a Moscou i va desenvolupar una estreta relació amb la Unió Europea. L’any 2020 es nomenat Cònsol Major del Consolat de Mar. És ex-president de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya.

Ha participat activament amb l’Escola de Pràctica Jurídica (ICAB); la Universitat Central de Barcelona i el Center for International Legal Studies (Salzburg).

També ha col·laborat en el desenvolupament de projectes empresarials a nivell internacional i, en especial, en països d’economia emergent. El despatx Bufet Jordi Domingo va ser col·laborador de NNUU i membre del Centre de les Nacions Unides per a la Facilitació del Comerç i Desenvolupament del Comerç Electrònic (UN / CEFACT).

A nivell polític i des de la clandestinitat, va ser molt actiu durant el període franquista. Va participar també en el procés de la Transició Espanyola en comissions d’ajut parlamentari.

És membre originari, i portaveu, de la plataforma Constituïm que va elaborar –amb la participació activa de més de 3.500 persones- un projecte de constitució per a la República de Catalunya que va ser lliurat, com a eina de debat i reflexió, a la Presidenta del Parlament al maig de 2016 i que ha sigut objecte de discussió -i de noves aportacions- per unes 12.000 persones en els diversos actes celebrats essencialment arreu del país.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields