Biografia del Sr. Felip Massot, empresari i promotor immobiliari, propietari, fundador i president de Vértix, segon grup immobiliari català

 

Biografia (Vértix,El Corte Inglés, la Vanguardia i pròpia)

Nascut a Belianes (Lleida) l’any 1945, on el seu pare tenia un molí d’oli, que va anar malament i va fer que, ben aviat hagués de cercar un treball. Va començar, tot just amb 16 anys, com a mosso de gasolinera a Andorra, després més endavant empleat del Grup La Ballena Alegre a Barcelona. L’any 1970, treballant encara a la mateixa empresa constitueix amb el nom comercial de Proteco una empresa per dedicar-se a la intermediació en la compravenda de terrenys al Baix Llobregat, tenint la primera seu a Viladecans. És l’any 1971 quan s’independitza totalment i comença a promocionar edificis d’habitatges, primer a Viladecans, després a Gavà i més tard per tot el baix Llobregat, allargant aquesta activitat durant els anys 70,80,90… a tot el territori. Es diu que és un dels promotors que varen canviar el mapa de Catalunya, urbanitzant el Baix Llobregat, des de Gavà a Viladecans, Sant Feliu de Llobregat, El Prat, Canovelles, Sant Cugat o Sitges. Avui dia Vertix té més de 45 anys d’experiència en el sector immobiliari i uns 13.000 habitatges entregats a més d’edificis d’oficines, centres de negocis com el Mas Blau del Prat, centres comercials com Barna Sud a Gavà i tanmateix edificis hospitalaris com el nou hospital Dexeus a Barcelona. Des de fa més de 10 anys amb presència territorial amb delegacions pròpies a Barcelona, a la Comunitat de Madrid, a la Comunitat Valenciana i a les Illes Balears.

La seva recepta professional ha estat sempre disposar de reserva de sòl amb gestió urbanística i des de les últimes experiències, la minimització del deute i dedicar una bona part dels resultats en potenciar el patrimoni en renda.

Mai ha oblidat, però, els seus orígens, així que ha finançat al seu poble natal, Belianes, el Museu de l’oli i també ha participat en el capital d’una fàbrica de ceràmica. Tanmateix, va aconseguir que la seu central de la empresa Vertix a Barcelona, ubicada a l’espai de l’antic camp del RCD Espanyol a Sarrià (Ronda General Mitre, 12), se li donés el nom de plaça Belianes, … tota una fita! En definitiva es tracta d’un gran i astut emprenedor  immobiliari, fet a si mateix, amb una gran capacitat de treball i visió empresarial que va fer créixer el seu grup empresarial des de zero, en preveure la necessària ordenació urbanística post-franquista, en un àrea políticament nomenada com el cinturó vermell. Políticament, com ha fet públic en diverses entrevistes, és un gran defensor del dret a decidir.

La seva filla Elena, després de passar per tots els departaments de l’empresa és avui la Consellera Delegada de Vertix.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields