Tertúlia amb el Sr. Joan B. Agustí Alfara, empresari i president de la Unió Esportiva Olot i de la seva fundació, dijous 15 de març de 2022

Reprenem els sopars tertúlia del grup de grup de gironins que ens autoanomenem com a Sopars de Girona, tot confiant que la pandèmia ens permeti la màxima continuïtat possible. Mantenim el mateix lloc de costum a un dels salons privats de l’hotel. Seguirem doncs gaudint de les magnífiques preparacions culinàries que el xef acostuma, sens dubte el millor complement al coneixement i experiència que els convidats ens aporten, cadascú en la seva especialitat.

Podeu consultar la biografia del convidat.

Una nit de les darreres de l’hivern d’aquest anys 2022 amb tants dies rúfols, més propis d’altres latituds, una quinzena de comensals vàrem iniciar la vetllada a un dels salons que donen al jardí. Era la represa amb convidat després de 2 anys d’aturada. La pandèmia encara exigeix espais per protegir-nos dels contagis i el saló privat Medes de l’hotel va ser una meravella. Hi havia ganes… i em consta que d’altres també engrescats, al final no ens varen poder acompanyar.

Com de costum les menges al màxim nivell. L’aperitiu amb un escabetx d’escopinyes i carbassa, un tàrtar d’espàrrecs i tòfona i ànec amb ratafia ens varen posar a to mentre escoltàvem el convidat.

El projecte de club de la Unió Esportiva d’Olot que ens va presentar el Sr. Agustí representa certament, enllà d’una novetat per la majoria del grup, un model únic i magnífic que hauria de tenir ressò al mon esportiu no únicament local, també el català, l’espanyol i d’arreu. Un projecte veritablement social. Enhorabona als seus impulsors, el consell i, en particular, al seu president.

El convidat ens va presentar les línies mestres del projecte de club.

Mireu sinó, algunes pinzellades del que vàrem tractar (imatges cortesia del president i del club, que en tenen el Copyright).

Manifest de la Unió Esportiva d’Olot. Aquests són els seus principis! Un projecte de club envejable que posen a la pràctica.
El detall de l’abast, que aplega totes les seccions del club. Futbol social inclusiu i sostenible.
L’entusiasme de la presentació, amb tant contingut i ordre, ni el permetien menjar… i és que no n’hi havia per menys.

Arribà l’entrant amb Pèsols ofegats amb pernil ibèric i rovell curat, acompanyant tot l’àpat d’un celler amb vins catalans com acostumem…Un vi blanc Muscat D.O. Empordà, del celler Arché Pagès a Campmany amb la varietat 100% muscat, que va resultar fresc, sec i aromàtic. Un gran vi. Quant al vi negre Benvingut D.O. Penedès elaborat amb raïm de la varietat Merlot, pel celler Can Descregut a Vilobí del Penedès i de viticultura ecològica. De color robí intens, en boca te una entrada lleugera, suau, grassa i càlida. Amb tocs de fruita, te una forta sensació de torrefacte. Un vi també excel·lent.

Es destacable el patrocini invers, pel qual és el club el que paga…
De principal arriba un Corball a la planxa amb suc de rostit a l’all cremat. Magnífic, al nivell de la tertúlia.
EL 10% de l’IVA ja l’ha aconseguit als jutjats després de reiterades reclamacions d’hisenda en discrepar. El primer club a l’estat en aconseguir-ho i per ara serà per a tots!!!
En acabar, com de costum i com a mostra de l’agraïment per la presentació i la tertúlia, li vàrem fer a mans un petit obsequi, en aquesta ocasió es va tractar d’una litografia de l’artista barceloní, més conegut com a escultor i particularment de la intervenció amb obra seva a la façana de la Passió de la Sagrada Família, Josep M. Subirachs (1927-2014), titulat “La bellesa i la saviesa”.

I quan ja s’acostava la mitja nit, malgrat l’interès que havia tingut la vetllada ens vàrem fer, els que encara restàvem al restaurant, la foto de grup, com de costum a les escales de sortida de l’hotel Alimara.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields