Passat, present i futur del Consolat de Mar. 750 anys d’història. Ateneu Barcelonès

Dijous 15 de juny a les 18,30h a la sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès, el Cònsol Major del Consolat de Mar de Barcelona Sr. Jordi Domingo i Garcia-Milà parlarà obre el passat, present i futur del Consolat de Mar. En altres paraules, sobre tot allò que la institució ha representat, representa i pot arribar a representar tant a nivell nacional com internacional.
Ho presentarà el Sr. Josep Sanmartí, membre de la secció d’Història de l’Ateneu Barcelonès.

El Consolat de Mar té una història de 750 anys. I degut a que va ser pioner en la creació del dret marítim és més conegut més enllà de les nostres fronteres que no pas a casa nostra. Avui en dia està reconegut internacionalment, entre d’altres coses, com:

• El bressol del dret marítim internacional.
•L’autor del primer codi de comerç internacional (el Llibre del Consolat de Mar) vigent, arreu del món conegut, durant segles.
•I el pioner dels sistemes alternatius I adequats de resolució de conflictes (ADR).

La commemoració dels 3/4 de Mil·lenni com a eina del nou posicionament del Consolat de Mar és una bona oportunitat per abordar els tres grans projectes de futur i la seva transcendència nacional i internacional que es plantegen avui en dia: el repte social, jurídic i polític de tots plegats.

El Consolat de Mar “és l’aportació més important de Catalunya a la història de la humanitat” (Ramon Tremosa).
També és “la capçalera geoeconòmica dels territoris de parla catalana” i “el primer exemple de globalització al món” (Josep Antoni Acebillo).

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields