Biografia de la Sra. Dolors Feliu i Torrent, advocada i professora universitària i presidenta de la Assemblea Nacional Catalana (ANC)

        Nascuda a Roda de Ter, Osona, l’any 1964, es llicencia en dret a la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1987. Fa un postgrau en Hisenda Autonòmica i Local a la Universitat de Barcelona (UB) (1990-91) i posteriorment, un màster en Dret Autonòmic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (1992-93).

         Des de 1994 és advocada de la Generalitat davant el Tribunal Constitucional i ha ocupat diversos llocs de responsabilitat jurídica a l’Administració com Directora dels Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat i després com a Directora de Drets i Assumptes Constitucionals (2011-2021). Membre del Consell Assessor per l’Impuls Cívic i Social per al Debat Constituent (2019). Professora associada de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) (1999-2011).

         Com a política catalana, Feliu al 2015 es presentà per la llista de JuntsxSi a les eleccions al Parlament de Catalunya. També ha estat membre fundadora del Col·lectiu Praga, i ha fet activisme a Juristes per la Independència o Sobirania i Justícia.
        Actualment és la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)  (2022-), rellevant en el càrrec a Elisenda Paluzie.

        Ha publicat nombrosos articles i monografies i celebrat conferències especialitzades en matèries constitucionals i de drets fonamentals. Ha tingut activitat periodística essent col·laboradora habitual del Més 3/24, entre d’altres.
        També ha publicat dos llibres sobre la independència de Catalunya, “Manual per la Independència” (2013), un llibre on exposa la seva visió del procés d’independència que va engegar Catalunya partint de la seva experiència personal i laboral.
        El setembre de 2018 va presentar el seu segon llibre, “Octubre al carrer”, on explica la seva visió del referèndum i els fets posteriors.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields