Vídeo sencer de “la Càrrega” de Ramon Casas vs Democràcia

Vídeo sencer de “la Càrrega” de Ramon Casas vs Democràcia

 

A l’Hospici d’Olot, seu del Museu Comarcal de la Garrotxa, hi ha el famós, magnífic i enorme quadre “la Càrrega” de Ramón Casas. Per cert va arribar a Olot desterrat per l’estat, per la seva incòmoda temàtica de denúncia social … De fet va ser l’escultor olotí, amic de Ramón Casas, Miquel Blay, que el 1919, llavors formava part del patronat del Museo Nacional de Arte Moderno, que va aconseguir que el patrimoni Nacional espanyol, n’autoritzés deixar-lo en dipòsit a Olot.

Enguany, una colla de 20 artistes, entre els que hi ha Quim Domene (*), han extret del quadre el guàrdia civil a cavall,  i amb 300 voluntaris han fet una performance en vídeo on el guàrdia civil a cavall es transforma en una urna, on votar és clarament  DEMOCRÀCIA.

 

 

Ahir per les xarxes socials, en circulava una mena de teaser. En la versió completa aquí, en podeu veure també una reproducció del quadre en qüestió i els artistes i voluntaris treballant.

Un treball espectacular, ben pensat i molt adient. Enhorabona!

(*) autor, juntament amb el pallaso i artista, també local, Toti Toronell, del pessebre a la plaça Sant Jaume de passat Nadal de 2016, una visió contemporània inspirada en un poema de Josep Vicenç Foix.

Leave Comment

  • *required fields