Biografia de la Sra. Mercè Chacón, directora general de Planificació d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement i coordinadora del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement

Biografia (Departament d’Empresa i Coneixement)

Nascuda a Bilbao l’any 1962, és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat del País Basc / Euskal Herriko Unibertsitatea. Des del mes d’abril de 2019 és directora general de Planificació en l’Àmbit d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement. Llavors, Chacón va assumir l’encàrrec de coordinar el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement.

Durant la seva trajectòria professional ha assumit diferents responsabilitats tant en l’àmbit públic com en el privat. Va ocupar el càrrec d’assessora per a programes transversals del Departament d’Empresa i Coneixement.

Entre els anys 2015 i 2018, Chacón va ser directora de la Fundació Bankia, dedicada a la FP i a la Formació Dual. Abans, havia estat directora general d’atenció, participació i inserció laboral d’estudiants universitaris al “Ministerio de Educación”. També ha exercit en l’àmbit de l’administració local, sent directora-gerent de la Fundació BCN Formació Professional de l’Ajuntament de Barcelona i secretària general del Consell de Formació Professional i Ocupacional de Barcelona

Entre 2002 i 2007 va ser directora de l’àrea d’educació de la Fundació Jaume Bofill. Anteriorment, de 1998 a 2002, patrona de la mateixa Fundació.

Finalment, havia coordinat programes de rehabilitació al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (1996-2002) i va ser subdirectora a l’equip directiu del Centre Penitenciari de Quatre Camins (1990-1996).

Mercè Chacón ha desenvolupat la seva tasca professional sempre en la gestió dels recursos humans i de projectes i programes, i des de posicions en totes les etapes del sistema educatiu obligatori, de formació post-obligatòria i de la l’educació superior (EEES). Destaca la seva relació amb el treball en projectes estratègics d’abast global que necessiten de la visió de conjunt i en projectes d’impuls de l’esperit emprenedor i de l’ocupabilitat de joves, estudiants i titulats. A subratllar la seva experiència en projectes relacionats amb el món empresarial i en Formació Dual.

Te diferents publicacions, i titulacions en cursos d’especialització diversos. Ha participat com a experta en diferents espais com ara Comissió de Formació de Cámara d’España, Comitè de experts en Círculo de Empresarios, Comissió executiva Cámara Alemanya, Comitè Club Segle XXI promogut per PIMEC, Comissió Executiva de la Alianza por la FP Dual, etc.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields