Biografia de l’Hble. Sr. Jordi Puigneró i Ferrer, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública

Biografia (departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i  viquipèdia)

Nascut a Sant Cugat del Vallés l’any 1974, pare de dues filles, és un bon practicant de l’excursionisme d’alta muntanya. És enginyer màster (MENG) en sistemes d’Informació per la Universitat de Surrey a Anglaterra (1992-1997). Des de juny de 2018 és conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública.

La seva carrera professional s’inicia al departament d’informàtica del Deutsche Bank a Frankfurt, on treballa com a analista-programador entre els anys 1997 i 2001 (encarregat entre d’altres d’un programa d’informatització de processos bancaris). L’any 2001 s’incorpora a IBM-Barcelona com a consultor sènior i cap de projectes informàtics i de noves tecnologies.

En l’àmbit institucional, el setembre de 2005 pren possessió com a regidor de l’Ajuntament de Sant Cugat on hi exerceix fins el 2013 arribant a ser tinent d’alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia. Durant aquest període municipal és membre del Consell d’Administració de LocalRet, consorci municipal català de la Societat de la Informació i del Coneixement, des del 2007 fins el 2013. Cal destacar del seu pas per l’Ajuntament, la posada en marxa dels Premis Ciutat de Sant Cugat, i la iniciativa de fer de Sant Cugat una ciutat intel·ligent i la transformació de la ràdio municipal en un grup de comunicació multimèdia.

Des del novembre de 2013 dirigeix les polítiques TIC del Govern de Catalunya, primer com a Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i des del febrer de 2016 com a Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. En aquest període va ser responsable de les polítiques de ciberseguretat de Catalunya i president del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, fet que el va portar a coordinar la ciberdefensa de l’atac que va patir la Generalitat durant la consulta sobre el futur polític de Catalunya de l’any 2014.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields