Biografia del Sr. Ernest Pérez-Mas, fundador, president i director general (CEO) de Parlem Telecom, l’operadora de telecomunicacions de Catalunya

Biografia (Linkedin i Viaempresa)

        Nascut l’any 1963 a Barcelona, és enginyer de telecomunicacions per la Universitat Ramon Llull (URL)(1981-1986). Posteriorment va cursar un màster executiu en màrqueting i vendes (EMMS) a l’escola de negocis d’Esade (1989-1991) per completar la formació amb un PDG en direcció general a l’escola de negocis de l’IESE (2001-2002).

        Els primers anys comença treballant a Alcatel (executiu de vendes ), continua com a responsable d’Espanya i Portugal de Madge Networks, càrrec que també exerceix a Lannet, i més tard a Lucent Technologies, com a director INS del mateix territori. El 2001 entra a Avaya, primer com a director de la divisió de dades per a Europa i després com a director de la divisió de telefonia IP del sud d’Europa. L’any 2005 funda i és el CEO d’Active Career (plataforma d’IA per analitzar les capacitats personals i assessorar carreres professionals) fins el 2006, que és director europeu a Witness Systems (líder en solucions software per a millorar els call centers). El 2007 funda i és el CEO d’Artificial Security Technologies, però als 4 mesos es nomenat director del sud d’Europa a ShoreTel (líder del mercat de comunicacions unificades d’IP). L’any 2013 és el responsable del hub de moblilitat de la Mobile World Capital Barcelona, on durant 15 mesos col·labora en el desenvolupament d’un nou sector industrial a l’entorn de les comunicacions mòbils per transformar Barcelona en una ciutat mòbil global. Abans però, el darrer trimestre de 2012 funda i és el CEO de Evolution Telecom Iberia (empresa de serveis d’operadora i integradora de comunicacions, més assessoria i consultoria) fins meitats de l’any 2014. Just llavors funda, presideix i és el director general de Parlem, fins l’actualitat. El 2013 adquireix la finca Mascorrubí al Pla de Manlleu ( Penedès ) on des del 2015 elabora vins.

        Parlem és una empresa de telecomunicacions que ofereix serveis de telefonia i internet amb seu a Barcelona. Els inversors inicials eren Ona Capital (un fons de capital dels propietaris de Bon Preu i la família Carandell) i MasMóvil, el soci industrial. Amb la compra de fonyou, que tenia un operador virtual i la infraestructura, varen poder començar l’any 2014, en afegir l’experiència necessària en el sector de consum. L’any passat varen captar 510 nous accionistes via crowfunding en una ampliació de capital de 2,2 milions €, que enguany representa el 28,5% de Parlem.  Ernest Perez-Mas te un 20%, Inveready un 8%, Ona Capital un 18,2%, 9 “family offices” catalanes en tenen un 24,5 % i el 0,8% restant, Xfera del grup MásMóvil. El passat mes de juny es va convertir en societat anònima per impulsar el seu creixement empresarial i optar als mercats borsaris. Enguany te oberta una nova ampliació de capital d’1,5 milions €. La companyia espera tancar l’exercici amb una facturació d’11,2 milions d’euros, enfront dels 5,7 milions del 2018, i amb un benefici de 192.000 euros.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields