Biografia del Sr. Jordi Barbeta Sánchez, periodista i politòleg

Nascut a Barcelona l’any 1956, està casat amb la Dra. Imma Margarit i és pare de quatre fills. És periodista i politòleg especialitzat en informació nacional i internacional. Llicenciat en periodisme (1974) i també en Publicitat i Relacions públiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (1979). També diplomat en Guionatge Cinematogràfic (1980).

Professor de la Universitat Ramon Llull (URL). Professor visitant en el màster de periodisme Barcelona-Nova York, dirigit per Josep Cuní en associació amb la Columbia Journalism School.

Inicia la seva carrera professional (1972), escrivint cròniques del Vallès Oriental a Mundo Diario i Tele-eXprès, on s’hi va incorporar com a redactor d’Internacional (1980). S’especialitza en informació política a El Periódico (1981-89). Subdirector als diaris Avui i l’Observador, dirigeix la informació política a TV3, on va ser editor de diferents programes. L’any 2000 s’incorpora a la Vanguardia (2000 -18) com a redactor en cap, exercint simultàniament com a columnista. Participa com a comentarista polític en pràcticament totes les emissores de ràdio i televisió de Barcelona i de Madrid: TVE, Antena3, Tele5 i Cuatro, així com RNE, cadena SER, COPE, Onda Cero, Catalunya Ràdio i RAC1. L’any 2104 va ser nomenat corresponsal de La Vanguardia a Washington, on va viure els darrers anys de la presidència Obama i els primers de la presidència Trump. L’any 2108 torna a Barcelona on reprèn l’activitat com a columnista preferentment a El Nacional i com a comentarista polític a algunes emissores de ràdio i televisió de Catalunya.

Ha participat com a coautor en el llibres Los últimos años de Felipe González, i com autor TV3, Deu anys, la crònica dels inicis i posada en marxa de la Televisió de Catalunya. L’any 2006 l’Associació de Professionals de Ràdio i Televisió li va atorgar el premi Micròfon de Plata pels seus articles a La Vanguardia.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields