Eleccions a la Cambra de Barcelona

Del 15 al 19 de setembre hi ha eleccions a la Cambra de Barcelona. El dimarts 19, presencialment i tot el període indicat en forma remota per internet.

Per saber si podeu votar i votar aneu a https://unpasmes.net/

Enguany només hi ha dues candidatures, la d’Eines de País de l’equip de la convidada del grup del dia 12 de setembre i, un altre que agrupa la resta (fa 4 anys eren 5). Alguns les nomenem la candidatura independentista, enguany al govern de la Cambra, i la anti-independentista, que compta, no només, amb el suport de Fomento, Pimec, … les grans empreses, i fins i tot amb la nostra incredulitat, semblaria que fins del govern català d’ERC. Potser seria més encertat parlar de la candidatura de les elits. La qüestió és que, malgrat la candidatura de la presidenta Roca voldrien fer campanya i debats públics, la candidatura de les “elits” no en volen ni parlar. Enguany per llei, la Cambra de titularitat pública, no pot fer campanya a la seva web. De fet si atenem a que anteriorment dels 420 mil vots possibles només votaven, i només presencialment, uns 700, que de fet els resultava suficient per guanyar, ara sembla lògic que no vulguin ni tant sols es conegui res del procés de votació.

El més trist, democràticament parlant, és que a més com controlen els mitjans, ni en parlen ni deixen parlar…limiten al màxim les manifestacions de la candidatura de la presidenta arreu. Mireu la única referència que hi hem trobat als mitjans la setmana d’eleccions (filmat probablement l’endemà de la tertúlia com ens avançava la presidenta durant la tertúlia): https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/arranquen-les-eleccions-a-la-cambra-de-barcelona-amb-dues-candidatures/video/6239941/

Usualment pocs són els autònoms (perruqueries, lampistes, fusters,…) o fins les petites empreses que sàpiguen si poden votar ni tant sols com es fa.

El procés no és senzill.

Ara bé si voleu votar la candidatura Eines del País, han preparat una web que ho facilita al màxim, cercant pel nom us diuen si podeu votar i a quantes vocalies de la seva candidatura (facilitant els noms i vots que us corresponen). Podeu veure-ho i també les candidatures i la informació de campanya a:
www.unpasmescambra.cat
Les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, són del 15/9/23 fins el 19/9, qualsevol dia d’aquests podeu votar.

Leave Comment

  • *required fields