Nou llibre d’un amic del grup: Quim Roca i el seu “Esmorzars de debó a l’Alt Empordà”

En Quim Roca acaba de publicar un llibre que us recomano d’allò més. El títol ho diu tot: “Esmorzars de debó a l’Alt Empordà

Esmorzars de forquilla a l'Alt Empordà
Editorial: AUTOR-EDITOR Pàgines: 176 Enquadernació: Rústica

El text us asseguro obre la gana. Es magistral l’inici, quan ens explica el plat català estrella i assenyalat com a diferencial: el pa amb tomata. Amb tot luxe de detalls ens indica els millors ingredients, amb coneixement i no només gastronòmic, també lingüístic, així com la millor forma de preparar-lo… us asseguro que de l’amic se n’aprèn…fins i tot en això. I al llarg del text fa un recorregut per restaurants de forquilla de la zona empordanesa, amb exquisidesa en el gust, explicant-ne les menges de tal forma, que crec, ningú en pot quedar apàtic. I a fe que no ho fa amb sentiment marquetinià, del que professionalment sempre n’ha estat un gran mestre. Comparteix generosament el que sincerament ha conegut i tastat repetidament. Alguns recordareu, com al llarg de molts anys, mentre exercia activament la professió, mai oblidava obsequiar-nos a tots els gironins assistents a algun dels sopars de finals d’any, amb la seva guia dels millors restaurants a les principals ciutats de l’estat, actualitzada anualment i que llavors acostumava, amb les seves valoracions més personals i dedicat bàsicament als amics.
Enguany, aquest recull al llibre només n’amplia l’esforç en, la seva petita pàtria tan estimada, l’Empordà. Ben segur que us apuntareu alguns dels llocs per no deixar de visitar-los a la primer ocasió. Jo ja estic donant voltes amb el grup de caminaires, per trobar alguna caminada que ens porti a poder fer un àpat a algun d’ells. Finalment afegir que, per acollir inclusivament a tots els seus amics, tant catalans, de les Espanyes com francesos, el llibre inclou els tres idiomes que li són propis. Així tothom en podrà gaudir on més còmode s’hi trobi. Enhorabona Quim, és tot un regal.

Tanmateix explicar, pels nous i pels que són del grup de caminaires, que en Quim és un bon amic del grup de gironins, dels que ja hi eren quan vaig entrar jo en el tombar de segle, per tant seria del grup immediatament posterior als fundadors. Malgrat el seu retir tranquil actual a l’Empordà, com diu ell retornant als orígens, algun cop ens segueix acompanyant tot i haver reduït molt la seva assistència a les tertúlies per raons òbvies de residència. Enguany però, la pandèmia ha propiciat que pugui ser més assidu en les recents trobades virtuals. 

Els qui el  vulgueu coneixe’l millor, mireu la seva biografia (està a la seva web professional que, com a home ben actiu, ha preparat allà).
Ara ens fa aquesta oferta als amics dels dos grups que darrerament compartim virtualitat: Sopars de Girona i XirucairesGoldenWalkers.
El llibre que es ven a quioscs i llibreries a 25,- € (el podeu trobar per internet), en Quim Roca ens el voldria oferir als amics dels dos grups a 15,- € i lliurat a casa de cada interessat. Pel whatsapp dels grups us facilitaré la seva adreça de correu electrònic. Els que el vulgueu li heu d’enviar la vostra adreça postal i us l’enviarà per correu ordinari. També us facilitarà el compte corrent on li podreu fer la transferència .

Enric Calzada – 8 d’octubre de 2020

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields