Sr. Jaume Sanllorente , escriptor i periodista. Fundador i director general de la Fundación Sonrisas de Bombay i de la Munbai Smiles Foundation (ONG’s contra la pobresa a Bombay). Activista pels drets humans

Nascut a Barcelona l’any 1976, és llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull. Va estudiar Cooperación al Desarrollo a l’Instituto de Estudios para la Paz y la Cooperación de la Universidad de Oviedo i posteriorment a l’Instituto de Estudios de las Naciones Unidas a l’India. Va fer el curs de Gestió Estratègica per a líders mundials d’organitzacions no governamentals a la Harvard Kennedy School. També el curs per a personal paramèdic especializat en la lepra a l’Instituto Fontilles (Alacant ). Ha fet d’altres cursos sobre recursos humans, lideratge i marketing a d’altres  institucions com ara Mafoi Consulting o S. P. Jain Institute of Technology and Research de Bombay.

Participa com a professor al màster de Lideratge i Desenvolupament Personal de la Universitat de Barcelona i és membre del comitè assessor del “Simposio Internacional Alivio de la Pobreza en un Mundo de Mercado”, del Tata Institute of Social Sciences de Bombay. La seva metodologia de lideratge i la seva emprenedoria s’estudien a diverses universitats i escoles de negoci, com l’IESE, que l’any 2011 va publicar el cas “Sonrisas de Bombay“, enguany impartit als MBA’s internacionals.

Ha treballat en diferents mitjans de comunicació, com Betevé o COM Ràdio. Va ser delegat a Catalunya de la revista Comercio Exterior.

Després d’un viatge a la India, on va descobrir un orfenat amb greus problemes econòmics, decideix dedicar-se a la cooperació internacional per al desenvolupament i la defensa dels Drets Humans dels sectors de població més vulnerables de la ciutat de Bombay. L’any 2005 funda Sonrisas de Bombay. Enguany viu a Bombay, i segueix al front del projecte.

Sanllorente es autor de “Sonrisas de Bombay, el viaje que cambió mi destino“(Plataforma), traduït a vuit idiomes i prologat per Dominique Lapierre;  enguany està en la 25à edició. Posteriorment va publicar “La costurera de Dacca” (Espasa), “El poder de las sonrisas” (Conecta), la novel·la “La Canción de la Concubina” (Espasa), i és un dels autors del llibre de contes “10 Cuentos, 10 sonrisas” (Beascoa). També es coautor de “Bombay, más allá de las sonrisas” (Plataforma) i ha col·laborat en diversos assaigs. La darrera novel·la: “Mujeres de Bombay, La India de las más valientes” (Plataforma), és un homenatge a las dones de la comunitat on treballa.

Ha rebut el Premio Axuda 2007, el Premio Tierno Galván a los Valores Humanos, el Premio Joven Solidario del Festival de Cine de Castilla y León y la Medalla de Oro de la Asociación Española de Fomento Europeo. Es padrí d’honor de la 22a. promoció dels Mossos d’Esquadra i ambaixador mundial de la Bombay Leprosy Project. El Gobierno de España el va condecorar l’any 2009 amb la Cruz de Oficial de la Orden del Mérito Civil.

L’any 2015 va fer un discurs, a la cerimònia commemorativa del 70è aniversari de les Nacions Unides davant del seu Secretari General, Ban-Ki-Moon. Hores d’ara, enllà de la lluita amb les fundacions derivada per la pandèmia de la Covid-19, ha obert  una delegació a Madrid per sumar als diferents grups voluntaris d’arreu el territori espanyol.

Etiquetes:

Leave Comment

  • *required fields